Sparta U12 vant Vänersborgs Cup 2020

Sparta sitt U12-lag reiste torsdag kveld til Vänersborg for å delta på cupen som ble avholdt fredag, lørdag og søndag. 

Cupen er en godt innarbeidet tradisjon, og vi deltok i år som regjerende vinner for 2008-kullet. I cupen deltok lag fra Sverige, Tsjekkia og Norge.

Etter 2 kamper på fredag og 2 kamper på lørdag sto Sparta U12 igjen ubeseiret. Vi vant vår gruppe, og hadde i tillegg best målforskjell av alle lagene i cupen.

Det var derfor duket for finale på søndag – mot Storhamar. Litt kjedelig motstander all den tid vi i serien hjemme har tre Storhamar-lag å spille mot.

Finalen ble spennende, men vi festet grepet fra start – første scoring smalt i nettet etter kun 26 sekunder. Storhamar svarte etter 1:52, men Sparta gikk opp i ledelsen igjen etter 4:19. Iherdig innsats i forsvar, og godt defensivt spill sørget for at det ble med det ene målet til Storhamar. I offensiv sone, fikk vi inn 2 mål til før matchen var over – og resultatet ble 4-1 til Sparta.

Sportslig sett møtte vi vår største utfordring mot HC Dalen, som 5 minutter inn i kampen ledet 2-0 over oss. Men, Spartagutter og -jenter gir seg aldri og vi kjempet oss tilbake i kampen. Ved fullgått tid (2x20 minutter, flyvebytt) viste tavlen 4-6 i Sparta sin favør!

Det ble også bemerket fra arrangøren at Sparta uten tvil også vant tribunen. Etter fjorårets suksess har Sparta U12-foreldrene opparbeidet et solid rykte som den beste heiar-klakken. Takk også til Vänerborgs egne U12-spillere som også føyet seg til som Spartasupportere!

Vänersborg Cup er en passe stor turnering med et bra sportslig opplegg, gode fasiliteter, proff administrasjon, samt et veldig bra samarbeid mellom hockeyklubb og hotell - for både spillere, lagapparat og foreldre. Bra opplegg med mat og servering, og kort vei til ishallen.