Sparta U11 vant Vänersborgs Cup 2019

Fantastisk uttelling for Sparta U11 i Vänersborgs Cup.

Vänersborgs Cup ble arrangert for 37. gang i helgen og Sparta stilte med to lag; Sparta Hvit og Sparta Blå. Vi reiste over torsdag kveld og hadde de første kampene tidlig fredag morgen.Spillerne sov på 6-manns rom på Hotel Quality Vänersborg, så myeskulle «avklares» før søvnen slo til; på det sportslige ble kampene spilt 2 x 20 minutter, med «flyvebytt» - så mye nytt for spillerne.

 bilde

Første lag i ilden var Sparta Hvit. De var muligens ikke helt på, da vi til pause lå noen mål bak Lerum Hvit, men som de krigerne de er, ga de aldri opp kampen, og vant siste periode med et par mål. Dessverre ikke nok til å ta igjen alt, men likevel en imponerende opphenting. Deretter fulgte kamper mot Lidkjøping, Lørenskog og Mjølby – alle med seier. 

Sparta Blå spilte første kamp mot Säffle, som ble overrumplet gjennom 4-5 kjappe mål i begynnelsen av første periode, og kampen ble vunnet 10-1. Deretter fulgte kamp mot Stjernen, som vi vant 9-7, og dagen etterpå Vänersborg HC og Lerum Rød, begge kampene fulgte lagene hverandre tett, men vi klarte å dra det i land med mye innsats og kampvilje! 


Det ble derfor klart på lørdag kveld at vi skulle spille både finale og bronsefinale! Sparta Hvit møtte Stjernen i sin bronsefinale – og vant denne 4-3 etter en hard kamp. 

Sparta Blå møtte Lerum Hvit i finalen, det vil si det eneste laget som Sparta Hvit tapte mot. Sparta Blå puttet det første målet, men fram til pause fulgt lagene hverandre tett, og stillingen var 3-2. Etter pause og litt gode tips fra boksen gikk de ut på isen med enda mer innsats enn før – målet ble stengt, slagskudd ble blokkert og angripere stoppet, og fremover ble det satt inn «et ekstra gir»; og det gav uttelling! Etter halvspilt andre periode, «ble Sparta drabbat av en utvisning» med påfølgende straffe – men med turneringens to beste keepere, gjorde det ingen forskjell, og straffen havnet i vår snapphanske!

Sparta vant finalen med sluttresultatet: Sparta Blå 8 – Lerum Hvit 2.Trenere og lagledelse vil takke spillerne for fantastisk innsats, eksemplarisk oppførsel og en fantastisk helg; og foreldre for utlån av førsteklasses hockeyspillere, samt for å være den utvilsomt beste heiagjengen!