A-laget

Vant GULLSTOLEN for beste musikkvideo

Da regissør Kenneth Karlstad fikk oppdraget med å lage musikkvideo for det spellemannominerte elektronikabandet Sassy 009, tok han dem likeså godt med til Sparta Amfi. Og det var ingen dum idè!

Under Kortfilmfestivalen i Grimstad i helgen gikk Karlstad helt til topps og ble belønnet med Gullstolen for beste musikkvideo.

Her er juryens begrunnelse:

"I det øyeblikket vi møter hovedkarakteren, dras vi inn i hennes indre. Vi blir vitne til henne svette, hennes angst, hennes motløshet og ensomme verdensblikk. Denne musikkvideoen drar oss inn i en annen verden: Lagt til en kjent og typisk arena som kjapt transformeres til et mørkt og erotisk ladet miljø etterhvert som musikken bygger seg opp.

Her er en original og progressiv versjon av den billedlig klassiske musikkvideoen, som utforsker et spesielt sosialt miljø, men som snur opp ned på hva vi forventer å se i det. Videoen klarer å kombinere tematikk, fortelling, fagfunksjoner, estetikk og musikalitet samtidig som den leker med kjønnsroller og stereotyper fra et sofistikert synspunkt.

Gullstolen for beste musikkvideo går til SASSY 009s Maybe in the Summer, regissert av Kenneth Karlstad."

-Herlig å få denne anerkjennelsen til et prosjekt hvor så mange ofret nattesøvnen en hel helg av ren godvilje, sier Kenneth Karlstad. Han ønsker samtidig å takke følgende personer.

Takk til IHK Sparta Kvinner Elite, takk til Jenny Karlstad-Solberg og Erik Karlstad-Solberg. Takk til fotograf Kristian Jaran Engelsen, takk Julien Alary, takk Vidar Hemmingsen, takk Tommy Karlstad for husly, takk til juryen i Kortfilmfestivalen i Grimstad 2020, takk Nora Karlstad-Solberg og Tristan Karlstad Solberg, takk til min kjære Sofia Häggström. Takk SASSY 009 for å være rå på kamera, takk Luft Recordings og Andrew.

Se nettsakene fra innspillingen og lanseringen her.

Se musikkvideoen her:

Fra innspillingen

Regissør Kenneth Karlstad