A-laget

Sander blir keepertrener

Sander Berg føler han har mye å lære bort med tanke på at han har spilt både her i Norge og i utlandet. Nå blir han keepertrener i IHK Sparta for aldersgruppen U10-U15.

IHK Sparta er veldig fornøyde med å ha fått Sander med på laget. Han har lang og verdifull erfaring som vil komme våre unge keepere til gode. Og ikke minst, Sander er spartagutt!

- Jeg startet min karriere som keeper da jeg var 9 år gammel. Det hele begynte med at min bror først fikk øynene opp for sporten og jeg ville gjerne gjøre det samme som han, forteller Sander.

Han spilte for IHK Sparta frem til U17 og på den tiden rakk han å få med seg et NM-gull. Siden dro han videre til Jönköping, Sverige og spill for HV71, hvor han ble i to år. Sander tok der SM-gull med laget sitt.

I tillegg spilte han på både U16- og U18-landslaget til Norge, hvor han tok med seg sølv og to bronse.

Etter HV tok Sander seg videre til USA, hvor han spilte i ett år før han dro tilbake til Sverige og spilte i div-1 med Mariestad Boise.

- Sesongene 2016-2019 spilte jeg for Stjernen. Etter tiden min der, fikk jeg muligheten til å returnere til moderklubben og spille for Sparta igjen, sier Sander.

Om trenerjobben i IHK Sparta forteller Sander Berg følgende.

- Tanken om å trene kommende keeperstjerner har streifet meg en del ganger. Jeg føler jeg har mye å lære bort med tanke på at jeg har spilt både hjemme i Norge og i utlandet. I løpet av årene har jeg opparbeidet meg god kunnskap om både sporten og selve finessen med spillet, samt hvordan det er å være utøver.

Sander har god erfaring med å håndtere det presset det innebærer å være utøver, og kan lære guttene en ting eller to om å takle nerver, forventningspress og tap/vinn-situasjoner.

- I begynnelsen er jeg nødt til å se hva spillerne selv trenger å trene på. Det er viktig for meg at teknikken sitter, så det blir mye fokus på dette i tillegg til skøytegåing og fleksibilitet.

- Jeg er sikker på at jeg kan utvikle guttene og jentene til dyktige spillere med den verktøykassen jeg har, avslutter Sander Berg.

Ledelsen i IHK Sparta gleder seg til samarbeidet og ønsker Sander velkommen tilbake.

 

Klikk her for kontaktinfo til Sander Berg.

"Jeg er sikker på at jeg kan utvikle guttene og jentene til dyktige spillere med den verktøykassen jeg har."