A-laget

Glomma Papp bidrar i IHK Sparta Sarpsborgs jentesatsing!

Glomma Papp AS ga i forbindelse med IL Spartas 90 års jubileum en pengegave til jentelaget i IHK Sparta Sarpsborg. Jentesatsingen i klubben trenger en ekstra inspirasjon, sier daglig leder Nina Iversen i Glomma Papp AS.

Damelaget til IHK Sparta består for tiden av unge jenter fra hele Østfold. Sparta har gjennom lengre tid hatt damelag i organisasjonen og tidligere ble det avholdt skøytedag for kun jenter.

 

-Jentehockey er et stort fokusområde for oss. Vi ønsker at flere jenter skal begynne med hockey og gå gradene her i Sparta. På sikt kan vi få et godt damelag, og det hadde vært en drøm å få til et ungdomslag. Dette skal vi i Sparta jobbe hardt for, sier daglig leder i IHK Sparta Sarpsborg, Line Holth.

 

Fredag 23. november ble IL Sparta 90 år, og i den forbindelsen ga vår Generalpartner, Glomma Papp, en gave til damelaget i Sparta. Laget, som tidligere har blitt Norgesmestere, får 3000 kr de 10 neste årene.

 

-Sparta satser både på jenter og gutter, men vi synes kanskje kvinnesatsingen trenger en ekstra inspirasjon/puff. Ønsker derfor at gaven skal gå til kvinner/jentesatsingen i Sparta. Håpet er at Sparta hevder seg i norgestoppen både for menn og kvinner innen de neste ti år.  Gaven kan gå til - en enkeltspiller, - en trener, - en støtteperson eller andre som gjør noe ekstra for jentene, ev en keepertrening eller annen type trening spesielt rettet mot jenter, forteller Nina Iversen.

 

Kaptein på damelaget, Herborg Rut Geirsdóttir, er veldig glad for gaven.

-Den betyr utrolig mye. Så når vi ser at det er forandringer som skjer og at jentene får mer hjelp og støtte, så betyr det så mye for oss. Vi er så takknemlige og det at vi får være med å se på utviklingen av jentehockey er veldig stort for oss.

 

Samtidig kommer Nina Iversen med en oppfordring til andre i næringslivet: 
- Mitt ønske er at de tre tusen pr år skal vokse seg mye større ved at andre kan være med og bidra til økning av beløpet.  Sparta bør være et lag som er kjent for å gi både jenter og gutter like muligheter.

"... vi synes kanskje kvinnesatsingen trenger en ekstra puff", sier Nina Iversen i Glomma Papp.