A-laget

Fosby er med på laget

For andre sesong velger Fosby stolt å støtte damelaget - og det utgjør en stor forskjell for jentene.

- Vi skal være inkluderende og vise mangfold, og vi vil tenke langsiktig. Derfor ønsker vi å fortsette å støtte damelaget, forteller Laila Vang-Johansen, markedsansvarlig i Fosby.

Det var i forkant av forrige sesong at Fosby selv tok kontakt gjennom A-laget og ønsket å sponse Spartas damelag. Slike henvendelser er ikke dagligdags for lagledelsen til jentene.

- Som alle lag i IHK har vi hvert år flere små lagsponsorer, men det er som regel arbeidsgiverne til jentene selv eller foresatte. For å dekke en del av utgiftene ved for eksempel reiser til bortekamper og profileringstøy står foresatte og spillere parkeringsvakter under alle A-lagskamper, og vi selger kakebokser til venner og familie. Resten av utgiftene betaler jentene selv i form av egenandeler. Derfor betyr støtten fra Fosby enormt mye for enkeltspillere og ikke minst for oss som lag, sier lagleder Jenny Karlstad-Solberg.

Fosby har gjennom årene hatt et sterkt engasjement innenfor Sparta Hockey og Sarpsborg 08. Nå ønsker de å samarbeide med flere lag og klubber på samme nivå i gamle Østfold.

- Vår visjon er alltid tilstede, og med verdier som stolt, raus og solid ønsker vi å gi noe tilbake til vårt nærmiljø. Vi vil legge til rette for at det skapes stolthet, identitet, tilhørighet og engasjement. Dette er viktige grunnverdier blant store og små av alle kjønn, med ulikt livssyn, livssituasjon og opphav. Derfor ønsker vi også å støtte Spartas damelag, sier Laila Vang-Johansen.

Det har ikke alltid vært lett å bedrive damehockey i Norge, ei heller i Sarpsborg. IHK Sparta har de siste årene i praksis vært tydelige på at en prosess er i gang for å bedre treningshverdagen for jenter i klubben. Damelaget føler bedre klubbtilhørighet og det legges til rette for at jenter kan delta på lik linje som gutta, med tilgang til de samme ressursene.

- Jentene er stolte over å være Spartaspillere, og vi takker klubben for jobben de gjør for oss. Vi føler at hele hockeymiljøet i Sparta amfi nå er positive til oss og vi får flere og flere tilskuere på kampene våre. Selv om rekorden forrige sesong var på stusselige 100 tilskuere, er det faktisk 80 flere enn vi pleide å ha! Vi føler oss inkludert og det er viktig for den sportslige utviklingen til jentene, mener Karlstad-Solberg.

Laglederen ønsker også å takke Spartas A-lag for at damelaget blir framsnakket i samarbeidet med deres sponsorer. Det gjør at flere samarbeidspartnere kan få vite mer om damehockey.

- Vi har ikke mulighet til å ha de samme ressursene rundt oss, så det er vi takknemlig for, forteller hun.

Damelaget har 20 spillere og deltar i eliteserien for kvinner sammen med Vålerenga, Hasle/Løren, Grüner, Wing og Stavanger. De starter sitt seriespill borte mot Hasle/Løren søndag 27. september.

- Vi ser fram til å følge damelaget og ønsker jentene lykke til med sesongen, avslutter Vang-Johansen.

 

 

Jenny Karlstad-Solberg og Laila Vang-Johansen