A-laget

-Et stort nederlag for IHK Sparta Sarpsborg

Konklusjonen etter et lagsmøte tirsdag 17. august 2021 er at damelaget trekker seg fra serien og alle treningene avlyses.

Laget har over flere sesonger slitt med dårlig oppmøte og til tross for økt satsning på jente- og damehockey ser verken lagledelsen eller klubbledelsen i IHK Sparta Sarpsborg annen mulighet enn å legge ned damelaget.

-For lagledelsen har det vært stor usikkerhet knyttet til om vi faktisk har nok spillere til neste kamp. Tidligere har vi måttet omberamme det siste døgnet i forkant, og det er kun basert på det andre lagets velvillighet at det har gått i orden, sier lagleder Jenny Karlstad-Solberg. -Vår oppgave nå blir å kartlegge hvilke jenter som ønsker å fortsette å spille hockey og hvor i klubben vi kan gi de de et tilbud. Oppgaven langsiktig blir å starte satsningen på jenter i bunnen.

Spillerne selv har forståelse for avgjørelsen og bidro til at den ble tatt.

-Dette er et stort nederlag for klubben når målet vårt er å øke satsningen på jente- og damehockey i tråd med utviklingen av idretten vår, forteller administrativ leder Jonas Solberg Andersen. -Vi har dessverre feilet og dette er konsekvensen, dog er vi avhengig av at jentene selv også ønsker å satse.

Damelaget har lange tradisjoner i Sparta og er tidligere både serie- og norgesmestere.

I klubbens strategiplan for perioden 2021 til 2024 er jentesatsningen nedfelt med mål om å etablere treningsgrupper for jenter i alderen 7-9 og 10-12 år. Et uttalt mål er også en treningsgruppe for jenter 13-15 år. Disse lagene vil få mulighet til å delta i egne jenteserier og var ment å fungere som rekrutteringslag for damelaget.

-Vi har mange jenter på våre aldersbestemte lag og vi skal fortsette å øke satsningen på jentehockey. Det vil gjøre at vi kan stille et damelag igjen på sikt, avslutter Solberg Andersen.

Eventuelle spørsmål kan rettes til administrativ leder Jonas Solberg Andersen.

Les mer: Strategiplan 2021-2024