Content1 | col1

Svensk hockeyprofil til IHK Sparta

Erstatteren til Sjur Robert Nilsen som sportssjef i IHK Sparta er klar. Det blir den av svenske hockeyprofilen Mats Emanuelsson. Han kan vise til en CV som er sjelden kost i norske hockeyklubber. Han jobber i og var med og startet Swedish Hockey Institute (SHI).

Styreleder i IHK Sparta Kjetil Jacob Mellum sier han er veldig glad for at man har fått en slik trenerkapasitet til breddeklubben og til samarbeidsprosjektet mellom Sparta Elite og IHK Sparta - «Veien til Elite». Det har vært jobbet intenst med å finne erstatteren til Sjur Robert Nilsen siden det ble klart at han skulle bli hovedtrener i Storhamar. Nå har man endelig fått signaturen til Emanuelsson.

 

Han skal ha samme rolle som Sjur Robert var tiltenkt, nemlig å følge opp spillere og trenere fra U16 til U20 og deres vei til elite. Han skal dermed også samarbeide tett med elitelagets hovedtrener og sportssjef henholdsvis Lenny Ericsson og Jonas Elofsson.
- Sportsjefstillingen Mats skal ha, er en deltidsstilling, hvor han primært vil være tilstede annenhver uke. Her vil Mats kvalitetssikre arbeidet som gjøres av trenere og andre ledere og følge opp klubbens sportslige plan.
Den kunnskapen, erfaringen og personligheten han har, vil være en enorm ressurs for breddeklubben Sparta, våre spillere og trenere og ikke minst for vår generelle klubbutvikling, sier Mellum.

Han legger til at man nå jobber med å få på plass assistenttrenere som kan bistå Emanuelsson i tillegg til Janne Ericson, som har en viktig rolle som spillerutvikler for breddeklubben og i samarbeidsprosjektet. Disse trenerne vil være viktige i de periodene Emanuelsson ikke er til stede og får forhåpentligvis gjennom samarbeidet med ham en unik mulighet til å skolere seg som trenere.

SHI hvor Emanuelsson har sitt daglige virke, arbeider med individuell utvikling av ishockeyspillere først og fremst gjennom ulike ishockey-camper, men også gjennom mentorarbeide.
Før dette var IHKs nye sportssjef spillerutvikler for det Svenske Ishockeyforbundet, samt instruktør og forbundskaptein for ungdomslandslagene. Han har også vært assisterende coach for Södertälje i Eliteserien og coach for Almtuna i Allsvenskan.

Emanuelsson er mentor og personlig trener for en rekke hockeyspillere, blant andre Mikael Backlund i Calgary Flames og brødre Daniel og Henrik Sedin i Vancouver Canucks.

Sportssjef i Sparta Elite Jonas Elofsson er også begeistret for ansettelsen av Mats Emanuelsson. Han har selv hatt han som trener på det svenske U 16-landslaget. Han mener SHI har vært med å skape framgang for svensk hockey de siste årene.
- Jeg husker Mats som en god og bestemt trener. Jeg er sikker på at han kan tilføre både breddeklubben og eliteklubben mye. Dette blir spennende, sier Elofsson.

 

Les mer i Sarpsborg Arbeiderblad HER.