Content1 | col1

ELITECAMP 2016 - Første uka i august

<pre style='color:red;font-weight:800;'><!-- Syzweb error: Could not find field ImageText2. Check your template! --></pre>

Samarbeidsprosjektet mellom Spartas elitelag og breddeklubben «Veien til Elite» dras i gang for alvor etter sommeren med en elitecamp 1. – 4. august. Til da håper IHK Sparta å ha på plass en erstatter for Sjur Robert Nilsen som går til Storhamar. Det jobbes aktivt med kandidater til sportssjefstillingen som Nilsen opprinnelig ble ansatt i.

 

«Veien til Elite» startet i fjor. Også da med en elitecamp. I år har A-laget og IHK Sparta utvidet samarbeidet og økt satsingen på å utvikle elitespillere. I tillegg til en sportssjef ansatte breddeklubben Janne Ericson som sports- og utviklingsansvarlig.

- Selv om Sjur Robert Nilsen slutter, vil vi fortsette arbeidet etter den modellen vi har blitt enige om. Derfor vil vi ansette ny sportssjef. Målet er å skape elitespillere og få talentene til å se mulighetene og være bedre forberedt når de tar steget, sier styreleder i IHK Sparta Kjetil Mellum.

Daglig leder i Sparta Pål Karlsen er begeistret for det samarbeidet man har fått i stand, og mener det er unikt i norsk hockey.
- Vi så allerede med den elitecampen vi hadde i fjor, at det er mye positivt å hente ved et slikt samarbeid, også for dem som er på elitelaget i dag. Med campen og den øvrige satsingen skapes det en større nærhet mellom talentene og elitespillerne som forhåpentligvis gir lyst til å satse og trygghet til å gjøre det, sier Karlsen.

Elitecampen er gratis, med kun en egenandel for mat. Der deltar alle fra IHKs U16-spillere (15 år) og opp til A-lagsspillerne. Spartas hovedtrener Lenny Eriksson er ansvarlig for gjennomføringen av den. På trenersida deltar dessuten Janne Ericson, Jonas Elofsson og eventuelt IHKs nye sportssjef.

Temaer under campen vil være hva som kreves for å bli en elitespiller, spillesystem, holdninger, kosthold og søvn. Det blir trening på is 5 ganger i løpet av de fire dagene campen varer, og så avsluttes det med internkamp.

Lenny Eriksson har drevet med hockey i hele livet sitt. Det man startet på i fjor med «Veien til Elite», mener han er noe helt unikt. Det passer veldig godt inn i den filosofien man nå har med å satse på å utvikle unge spillere og få rotfestet hos dem at det er laget som skal vinne kamper og ikke nødvendigvis enkeltspillere alene.

Fjorårets camp var ifølge hovedtreneren veldig bra for alle som var med enten man var 15 eller 38 år.